Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia od začiatku roka eviduje 1944 nehôd, ide o pokles oproti 2022

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia pripomenula, že s pribúdajúcimi teplotami pribudnú na cestách aj motorkári, vo väčšej miere aj cyklisti a chodci.

Bratislava 13. marca (TASR) - Od začiatku tohto roka eviduje polícia 1944 dopravných nehôd, 126 ťažko zranených osôb a 43 usmrtených. V porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku ide o pokles vo všetkých oblastiach. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Počet nehôd klesol o 237, ťažko zranených o dve osoby a usmrtených osôb o päť.

Bárdyová zároveň priblížila, že minulý týždeň pri dopravných nehodách nikto nezomrel. "Polícia zaznamenala nula usmrtených osôb pri dopravných nehodách naposledy dvakrát v roku 2020, v čase, keď bol však pohyb počas pandémie COVID-19 obmedzený," doplnila.

Polícia pripomenula, že s pribúdajúcimi teplotami pribudnú na cestách aj motorkári, vo väčšej miere aj cyklisti a chodci. Zameriava sa preto aj na najzraniteľnejších účastníkov, a to chodcov, kolobežkárov, cyklistov či motorkárov.

"U vodičov apelujeme na predvídavosť situácie, ktorá sa môže na cestách vyskytnúť, ako aj potrebu spomaliť najmä v miestach, kde je pravdepodobnosť zvýšeného výskytu chodcov, ako napríklad priechody pre chodcov, nákupné centrá, autobusové zastávky a podobne," uzavrel riaditeľ odboru dopravnej polície Tomáš Vrábel.