Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia odhalila trinásť nelegálnych migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR

Z toho osem osôb štátnej príslušnosti Pakistan, tri osoby štátnej príslušnosti Bangladéš a dve osoby štátnej príslušnosti Srí Lanka.

Bratislava 30. júla (TASR) - Polícia odhalila 13 nelegálnych migrantov z Pakistanu, Bangladéša a Srí Lanky. Vyšetrovateľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) v tejto súvislosti vzniesol obvinenie z prevádzačstva voči 26-ročnému občanovi Ukrajiny. Za prevedenie na Slovensko z Ukrajiny mal pýtať 300 eur na osobu, hrozí mu väzenie na sedem až desať rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Dvadsaťšesťročný štátny občan Ukrajiny bol zadržaný v katastri obce Ubľa príslušníkmi hraničnej kontroly Ubľa, potom ako nelegálne prepravoval cez tzv. 'zelenú hranicu' z Ukrajiny na územie Slovenska za sľúbenú odmenu vo výške 300 eur za jednu osobu 13 osôb. Z toho osem osôb štátnej príslušnosti Pakistan, tri osoby štátnej príslušnosti Bangladéš a dve osoby štátnej príslušnosti Srí Lanka. Obvinený týmto svojím konaním sa mal obohatiť sumou vo výške 3900 eur," priblížila polícia.

Prípad podľa jej slov prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP, ktorý páchateľa obvinil zo zločinu prevádzačstva. Spracovaný bol podľa slov polície aj podnet na jeho väzobné stíhanie. "S cudzincami prebiehajú administratívne úkony, po ktorých bude zrejmé, či budú vrátení na Ukrajinu, prípadne či požiadajú o azyl na území Slovenska," dodala polícia.