Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia odmietla trestné oznámenie na Sulíka v prípade parku Valaliky

Na snímke poslanec NRSR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Sulík ešte koncom minulého roka uviedol, že pri zakladaní firmy na vytvorenie priemyselného parku vo Valalikoch konal v súlade s rozhodnutím vlády.

Bratislava 21. marca (TASR) - Polícia odmietla trestné oznámenie na exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) v prípade priemyselného parku Valaliky. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Sulík ešte koncom minulého roka uviedol, že pri zakladaní firmy na vytvorenie priemyselného parku vo Valalikoch konal v súlade s rozhodnutím vlády. Trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku mal podľa neho podať údajne jeden z vlastníkov časti územia, na ktorom má vyrásť priemyselný park.

Zločinov sa mal podľa trestného oznámenia dopustiť tým, že založil obchodnú spoločnosť Valaliky Industrial Park v rozpore s uznesením vlády. Týmto konaním mal podľa oznamovateľa spôsobiť škodu vo výške vyše 85 miliónov eur.