Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Počas akcie Modrá 24 vypátrali sedem osôb a riešila 275 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Dychové skúšky na alkohol vykonané v rámci akcie vyšli všetkým negatívne.

Bratislava 18. novembra (TASR) - V rámci medzinárodnej akcie na železničných staniciach Modrá 24 zaznamenali policajti najmä priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané. V blokovom konaní riešili 275 priestupkov. Vypátrali tiež sedem osôb a štyri veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Odhalili siedmich nelegálnych migrantov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Počas policajnej akcie skontrolovala polícia 569 vlakov osobnej prepravy, 450 železničných staníc, 206 železničných priecestí a 699 osôb. Ako upozornila hovorkyňa, 56 osôb porušovalo zákon, keďže prechádzali cez koľaje na miestach, kde je to zakázané.

Dychové skúšky na alkohol vykonané v rámci akcie vyšli všetkým negatívne. "Celkovo bolo vykonaných 40 dychových skúšok na alkohol u rušňovodičov, 141 dychových skúšok u ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu, 626 dychových skúšok u vodičov cestných motorových vozidiel a 15 dychových skúšok u cyklistov," priblížila Bárdyová.

Akciu Modrá 24 organizuje RAILPOL – Európska asociácia železničných polícií. Tento rok sa uskutočnila 7. až 14. novembra. Zapojilo sa 343 príslušníkov Policajného zboru.

Hlavným cieľom akcie je preventívne pôsobenie v oblasti železničnej dopravy a plnenie úloh zameraných na dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy, zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb v obvode železničných dráh a predchádzanie krádežiam majetku cestujúcej verejnosti vo vlakoch osobnej dopravy.