Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Polícia počas návštevy pápeža nezaznamenala narušenie poriadku

Na archívnej snímke kolóna vozidiel s policajným doprovodom s pápežom Františkom počas presunu do Prezidentského paláca 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Polícia sa podľa hovorkyne pripravovala na udalosť niekoľko mesiacov.

Bratislava 15. septembra - Počas trvania návštevy pápeža Františka na Slovensku polícia nezaznamenala narušenie verejného poriadku ani žiadnu mimoriadnu udalosť, ktorá by narušila jej priebeh a pobyt Svätého Otca v krajine. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

"Ďakujem všetkým policajtom a policajtkám, ktorí sa podieľali na zabezpečení návštevy pápeža Františka a oceňujem aj disciplinovanosť verejnosti, ich ohľaduplnosť a rešpektovanie prísnych bezpečnostných opatrení, ktorých prijatie bolo nevyhnutnosťou," skonštatoval viceprezident PZ generál Róbert Bozalka.

Na bezproblémovom zabezpečení návštevy sa podieľali takmer všetky policajné zložky z rôznych útvarov v pôsobnosti krajských riaditeľstiev PZ, Prezídia PZ, Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, hraničnej a cudzineckej polície, ale aj študenti Strednej odbornej školy PZ Pezinok a Devínska Nová Ves, či kadeti z Akadémie PZ. Na bezpečnosť dohliadala aj polícia Českej republiky, Armáda SR, príslušníci Finančnej správy, Hasičský a záchranný zbor, zdravotníci, organizátori či Konferencia biskupov Slovenska.

Polícia sa podľa hovorkyne pripravovala na udalosť niekoľko mesiacov.