Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Cez víkend spáchalo priestupky vyše 2300 účastníkov cestnej premávky

Ilustračné foto Foto: TASR

V menej závažných prípadoch polícia vinníkov napomenula, mnohých však pokutovala.

Bratislava 7. júna (TASR) - Počas víkendu spáchalo priestupky viac ako 2300 účastníkov cestnej premávky, z nich najmä vodiči motorových vozidiel. Najčastejšie išlo o prekročenie predpísanej rýchlosti. O výsledkoch dopravno-bezpečnostnej akcie informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Skoro 200 vodičov podľa nej nepoužilo bezpečnostné pásy a viac ako 100 nemalo v poriadku technický stav vozidla. "Takmer stovka vodičov telefonovala, viac ako desiatka vodičov nemala prilbu, ďalší nedali prednosť chodcom na priechode," zdôraznila.

Polícia zaznamenala tiež priestupky na železničnom priecestí, kde vodiči prechádzali, keď svietila červená. Bárdyová upozornila, že polícia počas víkendu evidovala vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. "Do jedného promile nafúkalo 23 (priestupok) a nad jedno promile (trestný čin) 20 vodičov," ozrejmila.

Priestupkov sa podľa nej dopustilo tiež 13 motocyklistov, 31 chodcov, 30 cyklistov a dvaja kolobežkári.

V menej závažných prípadoch polícia vinníkov napomenula, mnohých však pokutovala. "Výnimkou neboli zadržané vodičské preukazy, osvedčenia o evidencii vozidla aj tabuľky s evidenčným číslom," dodala hovorkyňa. Niektoré prípady sa budú podľa nej riešiť v správnom konaní, kde im hrozia vyššie pokuty.