Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Polícia: Počet nehôd síce klesá, počet ich obetí však stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Od začiatku tohto roka do 17. decembra eviduje polícia o 479 nehôd menej ako v rovnakom období vlani.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Počty dopravných nehôd i ťažko zranených osôb pri nich medziročne klesli, počty obetí však, naopak, stúpli. Upozorňuje na to polícia, ktorá zároveň apeluje na zvýšenú opatrnosť na cestách počas predsviatočných dní.

"Od začiatku tohto roka do 17. decembra eviduje polícia o 479 nehôd menej ako v rovnakom období vlani a menej o 54 ťažko zranených. Naopak, zlou správou je, že počet mŕtvych na cestách stúpol o 16 osôb," informoval riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Rastislav Polakovič. "Štatistika aktuálne hovorí o 251 mŕtvych. Konkrétne o 28 motorkároch, 70 chodcoch, 19 cyklistoch a 134 vodičoch áut a ich spolujazdcoch. A ešte stále nie je koniec roka," upozorňuje Polakovič.

V mene polície vyzval všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svojím zodpovedným prístupom prispeli k čo najväčšej bezpečnosti a prevencii dopravných nehôd. "Nadchádzajúce sviatky pokoja a radosti nech sú mementom, že ich všetci chceme stráviť so svojimi blízkymi a nie navštevovať cintoríny. Ohľaduplnosť, predvídavosť a zodpovednosť nech sú spoločníkmi na vašich cestách," zdôraznil šéf dopravných policajtov.