Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia posilní počas veľkonočných sviatkov hliadky na celom Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Policajti budú dohliadať aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní svoje hliadky na celom Slovensku. Do opatrení zapojí aj železničných policajtov. Od štvrtka (14. 4.) do pondelka (18. 4.) preto spúšťa akciu s názvom Život. Jej cieľom je zvýšiť bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

Polícia bude počas akcie vo zvýšenej miere riadiť a usmerňovať premávku na nehodových úsekoch, dohliadať na frekventované križovatky a hlavné cestné ťahy. "Zameria sa najmä na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok," spresnila hovorkyňa.

Policajti budú dohliadať aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov. Pozornosť budú venovať aj miestam s väčšou koncentráciou ľudí, ako sú bary, diskotéky, stanice, kostoly, cintoríny či nákupné centrá.

Počas minuloročných veľkonočných sviatkov zaevidovala polícia 56 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli traja ľudia, ďalší dvaja sa zranili ťažko a 12 osôb utrpelo ľahké zranenia. "Vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie," pripomenula Bárdyová.