Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Polícia zvyšuje kontroly dodržiavania opatrení, pridáva aj posily

Na archívnej snímke pracovníčky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Košice s políciou počas kontroly zameranej na dodržiavanie aktuálnej platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva v prevádzke verejného stravovania v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Minulý týždeň skontrolovali policajti 30.100 osôb. Od začiatku roka zaznamenali 67.409 priestupkov a deliktov, ktoré boli riešené v súvislosti s dodržiavaním protiepidemických opatrení.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Polícia od pondelka (22. 11.) posilnila kontroly dodržiavania pandemických opatrení. Využíva všetky dostupné sily a prostriedky. Policajti sa zameriavajú najmä na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb a úzko spolupracujú s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti zároveň robia aj naďalej informačno-osvetovú činnosť v podobe vysvetľovania a informovania občanov o aktuálnych epidemiologických opatreniach, ktoré je potrebné dodržiavať, s upozornením na následky a postihy, ktoré hrozia v prípade ich nedodržania," vysvetlila hovorkyňa. Každé porušenie opatrení posudzujú podľa nej individuálne.

Minulý týždeň skontrolovali policajti 30.100 osôb. Od začiatku roka zaznamenali 67.409 priestupkov a deliktov, ktoré boli riešené v súvislosti s dodržiavaním protiepidemických opatrení. Išlo o porušenia lekárom stanovenej karantény (1763), porušenia povinnosti nosenia rúšok (20.984), porušenia zákazu otvorenia prevádzok (143) a porušenia zákazu vychádzania (44.519).

V blokovom konaní polícia vybavila 50.092 prípadov, napomenutím viac ako 8265 prípadov, 6474 prípadov policajti postúpili na príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva a ďalších 2578 prípadov je ešte v riešení. "Najviac priestupkov a správnych deliktov bolo zaznamenaných opäť v Prešovskom kraji, Košickom a Banskobystrickom, najmenej v Trenčianskom a Nitrianskom kraji," doplnila hovorkyňa.