Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Polícia poskytla ukrajinskej pohraničnej službe humanitárnu pomoc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Humanitárna pomoc zahŕňa napríklad spacie vaky, turistické stany, prostriedky prvej pomoci, trvanlivé potraviny, dezinfekciu, hygienické potreby či mydlá a utierky, uviedli policajti.

Bratislava 26. marca (TASR) - Hraničná polícia poskytla humanitárnu pomoc regionálnemu riaditeľstvu v Čope Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny. Pomoc má približne 1,5 až dve tony. Realizuje sa v rámci projektu "Bezpečná a inkluzívna hranica medzi Slovenskom a Ukrajinou", ktorý je financovaný z grantov Európskej únie a štátneho rozpočtu SR. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Humanitárna pomoc zahŕňa spacie vaky, turistické stany, prostriedky prvej pomoci, trvanlivé potraviny, dezinfekciu, hygienické potreby, mydlá a utierky, jednorazový riad, power banky a baterky, priblížili policajti.

Ministerstvo vnútra podľa polície ukrajinským partnerom v blízkej dobe poskytne ďalšiu humanitárnu pomoc z financií projektu. Konkrétne má ísť o termobielizeň, turistické topánky, trvanlivé potraviny, softshellové oblečenie, hygienické potreby, prvú pomoc a deky.