Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia potvrdila ďalšie obvinenie podnikateľa Mariana K.

Na snímke vpravo Marian K. Foto: TASR/Lenka Krošláková

Vyšetrovateľ finančnej polície obvinil Mariana K., Jána F. a Petra P. zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Podnikateľovi Marianovi K. pribudlo ďalšie obvinenie. V pondelok (12.11.) ho vyšetrovateľ spolu s Jánom F. a Petrom P. obvinil zo zločinu poškodzovania veriteľa. TASR informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

"V pondelok vyšetrovateľ finančnej polície obvinil Mariana K., Jána F. a Petra P. zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť, kde bola spôsobená škoda veriteľom tejto spoločnosti vo výške viac ako 7,5 milióna eur," uviedol. Podľa Denníka N mali obvinené osoby podvodom získať golfový areál v Báči.

Obvinený Marian K. je vo väzbe za kauzu televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Na Mariana K. a Pavla R. podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v jej účtovníctve ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako malo dôjsť k uplatneniu podvodných nárokov.

V najbližších dňoch rozhodne sudca prípravného konania Špecializovaného trestného súdu o prepustení Mariana K. z väzby. Obvinený podnikateľ požiadal o prepustenie z väzby po tretí raz. O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol Najvyšší súd SR 28. júna.