Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Slovensko

Pre rastúcu migráciu polícia monitoruje aj bývalé hraničné priechody

Most Valérie, vstup zo štúrovského brehu. Foto: Teraz.sk

Stretnúť našich kolegov môžete pri výkone služby na hraničnom priechode v Komárne, a to aj na Alžbetinom, aj Monoštorskom moste, v Štúrove, Šahách a tiež v Salke, informovala polícia.

Nitra 8. júla (TASR) - Polícia v Nitrianskom kraji začala monitorovať aj bývalé cestné hraničné priechody. Dôvodom je zvýšenie počtu prípadov nelegálnej migrácie.

V priebehu posledných dvoch dní policajti na juhu Slovenska zadržali prevádzača z Moldavska, ktorý viezol deviatich migrantov zo Sýrie. "Pešo cez Most Márie Valérie v Štúrove prechádzalo päť občanov Sýrie. Policajti vo štvrtok (7. 7.) počas nočnej služby v Štúrove na moste Márie Valérie zastavili a kontrolovali vozidlo Toyota Camry s rumunským evidenčným číslom. Vo vozidle sa okrem vodiča nachádzalo aj ďalších šesť osôb. Komunikácia s nimi bola ťažká a jediné, čo sa od nich dalo zistiť, bolo, že sú zo Sýrie a že ich vodič preváža z Maďarska do Rakúska," uviedla polícia.

Pre možné narušenie verejného poriadku na území Slovenska sa preto polícia sústredí aj na kontrolu niekdajších cestných hraničných priechodov. "Stretnúť našich kolegov môžete pri výkone služby na hraničnom priechode v Komárne, a to aj na Alžbetinom, aj Monoštorskom moste, v Štúrove, Šahách a tiež v Salke," informovala polícia.