Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia pri incidente v Piešťanoch podľa Hamrana konala správne

Na snímke dočasne poverený prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran, v Bratislave 16. novembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Skupina osôb si 4. novembra v priestoroch supermarketu v Piešťanoch odmietala nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Použitie donucovacích prostriedkov zo strany polície pri incidente začiatkom novembra v supermarkete v Piešťanoch bolo v rámci zásady primeranosti, v situácii konala správe. V utorok to skonštatoval dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Polícia podľa Hamrana nemala inú možnosť, ako zasiahnuť. Pripomenul, že vinníci nerešpektovali výzvy ani jej upozornenia na možnosť využitia donucovacieho prostriedku. "Polícia nemôže zatvárať oči nad tým, keď sa porušuje zákon," zdôraznil Hamran. Dodal, že policajti stotožnili v súvislosti s incidentom viacero osôb, a ak to bude dôvodné, začne sa trestné konanie.

Skupina osôb si 4. novembra v priestoroch supermarketu v Piešťanoch odmietala nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici. Na mieste tak zasahovala polícia, privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba. Pri zásahu museli príslušníci polície použiť aj donucovacie prostriedky. V súvislosti s incidentom sú z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva obvinení zatiaľ traja muži z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov.