Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Polícia riešila zmiznutú hotovosť i porušenia karantény

Rezortná Univerzitná nemocnica - Nemocnica sv. Michala pomáha pri celoplošnom testovaní na COVID-19. Okrem vlastných zamestnancov a hospitalizovaných pacientov začala testovať aj útvary Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR. Na snímke príslušník Policajného zboru SR čaká na registráciu pred odberným miestom na nový koronavírus v areáli Nemocnice sv. Michala v Bratislave 30. októbra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za najväčšiu kuriozitu označila hovorkyňa stretnutie s oslíkom, ktorého chcel dať otestovať jeho majiteľ.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Počas soboty dohliadalo na bezproblémový priebeh druhého kola plošného testovania na COVID-19 vyše 3000 policajtov. Na odberných miestach riešili zmiznutú hotovosť, porušenia karantény i predloženie cudzieho občianskeho preukazu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Policajti v Dunajskej Strede preverujú konanie ženy, ktorá pri testovaní predložila občiansky preukaz na meno svojej kamarátky. "Policajtom povedala, že jej známa sa bojí testovať kvôli „čipovaniu“ a takto jej chcela pomôcť. Obe skončili na policajnej stanici, aby vysvetlili dôvody svojho konania," priblížila Bárdyová.

V Prievidzi riešili policajti tri prípady mužov, ktorí mali minulý týždeň pozitívny test a mali byť v karanténe. Pokúšali sa o opakovaný test. Rovnaký pokus zaznamenala polícia aj v okrese Nové Mesto nad Váhom. Išlo o 13-ročného chlapca.

Policajti v Banskej Bystrici expresne rýchlo vyriešili prípad zmiznutej hotovosti na odbernom mieste, páchateľmi boli dobrovoľníci. "Aj tento prípad potvrdzuje, že svoje osobné veci treba mať neustále pod dohľadom, ideálne je vôbec nenosiť pri sebe veľkú hotovosť," dodala hovorkyňa.

Za najväčšiu kuriozitu označila hovorkyňa stretnutie s oslíkom, ktorého chcel dať otestovať jeho majiteľ.