Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Testovanie prebieha podľa polície pokojne, doprava je tiež bez zdržaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V 45 okresoch v nedeľu pokračuje druhé kolo plošného testovania na nový koronavírus.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Situácia v súvislosti s druhým kolom celoplošného testovania je naďalej pokojná. Doprava je tiež bez obmedzení. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Priblížila tiež niekoľko incidentov, ktoré polícia riešila, napríklad opakované testovanie po pozitívnom výsledku a certifikáty rozhádzané v uliciach Košíc.

V obci Pčolinné v Sninskom okrese boli policajti vyslaní k prevereniu prípadu, keď sa dvaja cudzinci chceli dať opakovane otestovať po tom, čo mali pozitívny test na nový koronavírus. Prípadom sa podľa hovorkyne ďalej zaoberajú.

V Hriňovej sa potvrdilo podozrenie z porušenia karantény. Prípad postúpili na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Po zdokumentovaní nočnej krádeže otvorili popoludní aj odberné miesto v Tvrdošíne.

V Košiciach na základe oznámenia na linku 158 našli policajti na uliciach niekoľko stoviek nevyplnených certifikátov. "Okolnosti prípadu, ako aj pravosť nájdených certifikátov policajti ďalej preverujú," dodala hovorkyňa.

V 45 okresoch v nedeľu pokračuje druhé kolo plošného testovania na nový koronavírus. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta. Niekoľko odberných miest je aj v tzv. zelených okresoch.