Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Polícia: Slovensko nedostalo od Ruska žiadnu diplomatickú nótu

Na snímke slovenská vlajka a Bratislavský hrad, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

To, že ide o dezinformáciu, naznačuje aj samotný jazyk a štýl, akým je správa napísaná, uviedol na margo nóty rezort diplomacie.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Slovensko nedostalo od Ruska žiadnu diplomatickú nótu. Na sociálnej sieti na to upozorňuje polícia s odvolaním sa na Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Na sociálnych sieťach sa podľa polície šíria informácie o údajnej diplomatickej nóte, ktorá má vyvolať strach a obavy z toho, že Slovensko pomáha Ukrajine. "Žiadna takáto nóta Slovensku doručená nebola, nič také neeviduje ani náš zastupiteľský úrad v Moskve, ktorý by musel byť o nóte upovedomený. To, že ide o dezinformáciu, naznačuje aj samotný jazyk a štýl, akým je správa napísaná," ozrejmil rezort diplomacie.

Doplnil, že Slovensko nie je ohrozené a členstvo v NATO poskytuje krajine najvyššie bezpečnostné záruky. Vzdušný priestor SR je chránený systémami Patriot. "Darovanie systému S-300 prebehlo na základe žiadosti Ukrajiny o pomoc pri výkone sebaobrany v zmysle článku 51 Charty OSN ako priamy následok ozbrojenej agresie zo strany Ruskej federácie," vysvetlilo MZVEZ.