Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Slovensko

Polícia spúšťa kampaň pre mladých, má ochrániť seniorov pred podvodmi

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Policajný zbor pripomína, že Slováci každý rok dobrovoľne odovzdávajú podvodníkom státisíce eur. Doplácajú na svoju dôverčivosť a internetovú zraniteľnosť.

Bratislava 14. mája (TASR) - Polícia spúšťa kampaň na ochranu seniorov pred podvodníkmi. Vtipnými videami cieli na mladšie publikum, teda synov, dcéry, vnukov a vnučky, ktorých úlohou je následne tieto videá ukázať svojim rodičom a starým rodičom. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Kampaň s názvom "Podvodné hitovečky" sú novou preventívno-vzdelávacou kampaňou, podporili ju aj slovenskí influenceri. Policajný zbor pripomína, že Slováci každý rok dobrovoľne odovzdávajú podvodníkom státisíce eur. Doplácajú na svoju dôverčivosť a internetovú zraniteľnosť. V drvivej väčšine ide o osoby staršie ako 50 rokov.

"Podvodníci sa snažia dostať k vašim peniazom legendou o falošnom policajtovi, lekárovi či vojakovi alebo sa snažia dostať k údajom z platobnej karty obete tak, že vás navedú na falošnú stránku, vytvoria pocit naliehavosti a následne vám vybielia účet," priblížil Hájek. Zdôraznil, aby obete, ale aj tí, ktorí nenaletia podvodníkovi, nahlasovali tieto prípady polícii.