Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ukončili preverovanie prípadu zverejnených správ a mailov G. Grendela

Gábor Grendel Foto: TASR/Martin Baumann

Jedným z dôvodov ukončenia preverovania bola aj skutočnosť, že identické podozrenia už skôr vyhodnotil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Polícia ukončila preverovanie prípadu zverejnených SMS a mailových správ medzi niektorými novinármi a poslancom Národnej rady (NR) SR Gáborom Grendelom (OĽaNO). Trestné stíhanie vo veci nezačala, zákonnosť rozhodnutia polície preverila aj Generálna prokuratúra SR. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

"Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru sa predmetným prípadom zaoberala a po preverení potrebných skutočností preverovanie dňa 13.6.2017 ukončila, pretože nebol dôvod na začatie trestného stíhania pre podozrenie z trestných činov ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva a poškodzovania cudzích práv," povedal Wäldl pre TASR.

Jedným z dôvodov ukončenia preverovania bola podľa neho aj skutočnosť, že identické podozrenia už skôr vyhodnotil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I, ktorý dňa 31.3.2017 vec ukončil, pretože nebol dôvod na začatie trestného stíhania.

"Zákonnosť tohto rozhodnutia posudzovala Generálna prokuratúra Slovenskej republiky so stanoviskom, že spisový materiál bol vyhodnotený ako opodstatnený a v súlade so zákonom," doplnil Wäldl.

Na existenciu webovej stránky, na ktorej sa mali nachádzať prepisy SMS a mailových správ medzi Grendelom, bývalým šéfom tlačového oddelenia Ministerstva vnútra SR z čias ministra vnútra Daniela Lipšica, a niektorými novinármi, upozornil podnikateľ Marián Kočner v októbri minulého roka.