Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Polícia upravila úradné hodiny na oddeleniach cudzineckej polície

Na archívnej snímke utečenci z Ukrajiny čakajúci na doklady na Oddelení cudzineckej polície v Bratislave 11. marca 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Oddelenia cudzineckej polície vybavujú žiadosti registrácie dočasného útočiska od pondelka do piatka od 7.00 h do 19.00 h, v soboty a nedele od 7.00 h do 15.00 h.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Polícia upravila úradné hodiny na oddeleniach cudzineckej polície. K zmene pristúpila na základe nižších počtov utečencov, ktorí prekračujú hranice z Ukrajiny. Veľkokapacitné centrá budú naďalej fungovať nonstop. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

V pondelky, stredy a piatky od 7.30 h do 15.30 h budú policajti vybavovať všetky žiadosti o udelenie/obnovenie prechodného pobytu, žiadosti o udelenie trvalého pobytu a žiadosti o udelenie/predĺženie tolerovaného pobytu.

V utorky a štvrtky od 7.30 h do 15.30 h vybaví polícia žiadosti o vydanie dokladu o pobyte pre vodičov medzinárodnej kamiónovej alebo autobusovej dopravy, ktorých platnosť pobytu bola/je predĺžená z dôvodu krízovej situácie spôsobenej šírením ochorenia COVID-19 a vojnového stavu na Ukrajine. Rovnako vybaví žiadosti o udelenie národných víz pre vodičov autobusov, vodičov medzinárodnej a vnútroštátnej dopravy, vysokokvalifikovaných štátnych príslušníkov tretích krajín a tie v zmysle nariadenia vlády SR číslo 731/2021.

Oddelenia cudzineckej polície vybavujú žiadosti registrácie dočasného útočiska od pondelka do piatka od 7.00 h do 19.00 h, v soboty a nedele od 7.00 h do 15.00 h.

Veľkokapacitné registračné centrá v Michalovciach, Humennom, Nitre a Bratislave budú žiadateľov o dočasné útočisko vybavovať naďalej v nepretržitom režime.