Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

V nákladnom priestore kamióna v Nitre objavili policajti šesť Afgancov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Colný úrad Bratislava

Štátni príslušníci Afganistanu vycestovali z domovskej krajiny pre zlé životné podmienky a občiansku vojnu.

Nitra 15. januára (TASR) – Policajti oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru v Nitre objavili šiestich cudzincov v areáli spoločnosti, v ktorej preverovali oznámenie, že jej pracovníci našli cudzincov pri kontrole tovaru v nákladnom priestore kamióna. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

„Policajti zistili, že sú to štátni príslušníci Afganistanu, tri osoby sú maloleté bez sprievodu. Policajti deti odovzdali pracovníkom úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a budú umiestnené v detskom domove v Medzilaborciach,“ uviedla polícia.

Traja dospelí štátni príslušníci Afganistanu už v minulosti žiadali o udelenie azylu v Rumunsku. Podľa dublinského nariadenia sa takéto osoby musia vrátiť do krajiny, kde o azyl žiadali, preto budú do času návratu v útvare pre zaistenie cudzincov v Medveďove. Do kamióna mali nastúpiť za pomoci prevádzača na parkovisku v Rumunsku.

„Štátni príslušníci Afganistanu vycestovali z domovskej krajiny pre zlé životné podmienky a občiansku vojnu. V ťažkých podmienkach precestovali osem krajín, kým sa dostali na Slovensko,“ skonštatovali policajti.