Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Dvom mužom zo sobotného protestu hrozí až 25 rokov väzenia

Na snímke protestujúci pred Úradom vlády SR počas neohlásenej protivládnej demonštrácie v Bratislave 17. októbra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ultras fanúšikovia v sobotu protestovali pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča, zároveň nesúhlasili ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona dvom mužom v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo počas zhromaždenia pred Úradom vlády SR uplynulý víkend. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného za krízového stavu.

„Obvineniu z uvedeného trestného činu už čelia dvaja muži: 31-ročný Martin J. z okresu Poprad a 31-ročný Pavel R. štátny občan Českej republiky. Podľa zabezpečenej dôkaznej situácie obvinení muži v sobotu krátko pred 16:00 po príchode vodného dela pred Úrad vlády SR začali hádzať kamene a dlažobné kocky do policajtov velených do bezpečnostného opatrenia," uviedla polícia. Hodené predmety opakovane zasiahli policajtov do prilby na hlave, hrude a viacerých miest na tele.

"Muži sa tohto konania dopustili za krízovej situácie – núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády SR. Policajti mužov obmedzili na osobnej slobode v priebehu uvedeného zhromaždenia, a eskortovali na príslušné policajné oddelenie," poznamenala polícia.

Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi s cieľom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených. S podnetom na väzobné stíhanie sa prokurátor stotožnil.

Ultras fanúšikovia v sobotu protestovali pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča, zároveň nesúhlasili ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Zasiahla proti nim polícia, ktorá použila slzný plyn a vodné delá. Niekoľko osôb bolo zadržaných, zranených bolo viacero osôb.