Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia vylúčila použitie zásahových výbušiek na proteste v Bratislave

Na snímke policajti a demonštranti počas protivládneho protestu pred Úradom vlády v Bratislave v utorok 17. novembra 2020. Foto: TASR – Jaroslav Novák

V utorok vyšli tisícky ľudí do ulíc protestovať proti vláde premiéra Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu koronavírusu.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Polícia vylúčila použitie zásahových výbušiek príslušníkmi poriadkových jednotiek počas utorkových (17. 11.) protestov v hlavnom meste. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Bratislave sa tak na sociálnej sieti dištancovalo od medializovaných informácií, podľa ktorých pred Úradom vlády SR príslušníci hádzali medzi občanov pyrotechnické predmety.

"Príslušníci poriadkových jednotiek počas priebehu zhromaždení odvracali rukami a obrannými štítmi pyrotechnické predmety, ktoré boli zo strany zúčastnených osôb hodené proti nim. Zásahové výbušky zo strany policajtov poriadkových jednotiek neboli použité," vyhlásila polícia.

V utorok vyšli tisícky ľudí do ulíc protestovať proti vláde premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.