Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia vypátrala páchateľa bratislavského útoku, našli ho mŕtveho

Na snímke policajná páska na nábreží Dunaja po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave 12. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Polícia našla páchateľa, ktorý mal v stredu (12. 10.) večer strieľať v Bratislave na Zámockej ulici. Strelca našla mŕtveho. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v Bratislave jej nehrozí. Dnes ráno polícia strelca vypátrala. Mŕtveho," uviedla. Aktuálne podľa polície prebiehajú procesné úkony.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia po ňom intenzívne pátrala, využila pri tom aj psovodov, čln či vrtuľník. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.


Prečítajte si aj: STREĽBA V CENTRE BRATISLAVY: Hlásia dve obete; páchateľ je na úteku



Polícia zisťuje motív páchateľa stredajšej tragickej streľby v Bratislave



Polícia zisťuje motív páchateľa stredajšej (12. 10.) tragickej streľby v centre Bratislavy. Uviedla to polícia na sociálnej sieti s tým, že aby ho mohli zverejniť, musia vykonať nevyhnutné úkony.

"Postupy, ktorými sa riadi policajný vyšetrovateľ, sú pevne stanovené v Trestnom poriadku. Samozrejme, že medzi jeho hlavné priority patrí zistenie motívu páchateľa," priblížili policajti s tým, že konajú od prvých momentov. Podotkli, že v súčasnom štádiu vyšetrovania musia byť vo vyjadreniach zdržanliví.

Polícia verejnosť ubezpečila, že či pôjde o nenávistný motív alebo nie, zachová nulovú toleranciu k akejkoľvek forme násilia, šikany či nenávisti.

Zároveň poďakovala občanom, ktorí poskytli na čísle 158 informácie k prípadu streľby. "Neváhajte volať na číslo 158. To, že niečo uvediete len na sociálnej sieti, nemusí byť nápomocné," vyzvali verejnosť.