Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia: Vyšetrovanie prípadu Kajetána K. pokračuje, bol vydaný EIO

Na snímke eskorta privádza exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v utorok 30. júna 2020. Špecializovaný trestný súd rozhoduje o žiadosti Kajetána K. o prepustení z väzby. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bývalého šéfa SŠHR prepustil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v októbri 2021 z väzby na základe žiadosti vyšetrovateľky. Väzobne stíhaný bol od apríla 2020.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Vyšetrovanie prípadu obvineného exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. stále pokračuje. Najnovšie bol na podnet vyšetrovateľa v zahraničí vydaný európsky vyšetrovací príkaz (EIO). Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Zároveň pripomenula, že pred dvoma rokmi Národná kriminálna agentúra pri prehliadke bezpečnostnej schránky obvineného zaistila päť kilogramov zlatých tehličiek. Ich úschovou bola poverená banka. Pred rokom obvinenému zaistili celý majetok.

Bývalého šéfa SŠHR prepustil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v októbri 2021 z väzby na základe žiadosti vyšetrovateľky. Väzobne stíhaný bol od apríla 2020.

Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán K. odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.