Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Polícia vyzýva občanov, aby využívali linku 158

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ak máte čo i len malé podozrenie, že ide niekomu o život, neváhajte a volajte, pripomína polícia.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Polícia vyzýva občanov, aby v bezprostrednom ohrození života využívali predovšetkým telefonickú linku 158. K dispozícii je 24 hodín denne, sedem dní v týždni, a podľa jej slov ide o najrýchlejší a najvhodnejší spôsob na prijímanie oznámení o ohrození ľudského života. "Ak máte čo i len malé podozrenie, že ide niekomu o život, neváhajte a volajte, nemusíte sa s nami radiť cez Facebook," napísali policajti na sociálnej sieti.

V minulosti policajti prostredníctvom sociálnej siete pomohli vo viacerých prípadoch. Poskytli napríklad pomoc žene, ktorá bola nasilu držaná v byte a nemohla volať na číslo 158, aj mužovi premýšľajúcemu nad samovraždou. Získali tiež informácie od maloletej osoby, ktoré viedli k záchrane iného maloletého, išlo mu tiež o život.



Policajti ale upozorňujú, že na sociálnej sieti nie sú nonstop, a preto odporúčajú telefonovať na 158. "Keď ide o bezprostredné ohrozenie života, určite, z dôvodu okamžitého zásahu, tu ide o drahocenný čas," vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.