Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia začala v súvislosti s nehodou vlaku trestné stíhanie

Pri nehode vlakov na železničnej trati v smere zo Žiliny do Vrútok je niekoľko desiatok cestujúcich s ľahkými zraneniami. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Policajti predbežne vylúčili obete v súvislosti s nehodou. Leteckí záchranári previezli do Martina jedného pacienta v kritickom stave. Vrútky, 3. júna 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

K nehode došlo v piatok pred 19.00 h na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami.

Vrútky 4. júna (TASR) - Polícia začala v súvislosti s piatkovou (3. 6.) zrážkou rušňa s osobným vlakom pri Vrútkach trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. TASR o tom v sobotu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

K nehode došlo v piatok pred 19.00 h na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami. "Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke manipulačného rušňa so stojacim osobným vlakom. Na miesto železničnej nehody ihneď vyslali všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline," uviedla Kremeňová.


Na snímke z 3. júna 2022 zásah záchranných jednotiek na trati v smere zo Žiliny do Vrútok.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Po železničnej nehode na mieste záchranári ošetrili spolu 74 osôb, z toho 34 ľudí transportovali do okolitých nemocníc. "Ľahko sa zranilo 59 osôb, stredne ťažko 11 ľudí a štyri osoby boli zranené ťažko," ozrejmila Kremeňová.

Hmotnú škodu následkom nehody podľa nej vyčíslili na dva milióny eur. "Presné príčiny, ako aj okolnosti železničnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala.

V nemocniciach bolo po zrážke hospitalizovaných 15 pacientov, informoval v piatok v noci v Martine minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Šéf rezortu dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) o príčinách nehody nechcel špekulovať, bude to podľa neho na vyšetrovateľoch. Dodal, že o nehode bude rezort podrobne informovať hneď, ako bude poznať výsledky vyšetrovania.