Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia zadržala nelegálnych migrantov, cestovali vlakmi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cudzinci mali namierené pôvodne do Rakúska a Nemecka, niektorí aj do Holandska.

Bratislava 22. januára (TASR) - Policajné hliadky našli vo vlakoch z Bratislavy a zo Zvolena nelegálnych migrantov zo Sýrie, Tuniska a Maroka. Všetkých vyhostili a dostali tiež zákaz vstupu na územie SR. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Migranti smerovali do krajín západnej Európy.

"Hliadka bratislavskej železničnej polície vo vlaku kontrolovala dvoch Tunisanov, v ďalšom vlaku zase dvoch Sýrčanov. Medzitým hliadka zvolenskej železničnej polície v medzinárodnom rýchliku kontrolovala ďalších troch Tunisanov a jedného Maročana. Nikto z nich, ani po poskytnutí súčinnosti, nevedel hodnoverne preukázať svoju totožnosť," napísali policajti.

Cudzinci mali namierené pôvodne do Rakúska a Nemecka, niektorí do Holandska. "Cestovali letecky, člnom, vlakom, taxíkmi aj pešo za pomoci prevádzačov. Z Tuniska a Maroka cez Srbsko a Maďarsko, prípadne išli z Tuniska cez Turecko, Grécko, Albánsko, Čiernu Horu do Srbska a z tade cez Maďarsko až na Slovensko. Sýrčania mali trasu cez Turecko, Grécko, Albánsko, Kosovo, Srbsko a Maďarsko. Tí dokonca cestovali za pomoci virtuálneho prevádzača, s ktorým boli v kontakte cez aplikácie v mobiloch," priblížila polícia.

Po vykonaní potrebných úkonov príslušné orgány všetkým vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení a zákaze vstupu na územie SR a na územie všetkých členských štátov počas troch rokov. Momentálne sú umiestnení v útvare policajného zaistenia pre cudzincov, kým neopustia krajinu.