Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Polícia zadržala sedem nelegálnych migrantov, vrátia ich do Maďarska

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas uplynulej soboty (20.6.) zachytila polícia na území Slovenska siedmich ilegálnych migrantov. Všetci sú žiadateľmi o azyl v Maďarsku, kam budú vrátení.

Bratislava 22. júna (TASR) - Počas uplynulej soboty (20.6.) zachytila polícia na území Slovenska siedmich ilegálnych migrantov. Všetci sú žiadateľmi o azyl v Maďarsku, kam budú vrátení.

V prvom prípade zadržala železničná polícia dvoch Alžírčanov, ktorí cestovali v medzinárodnom rýchliku EC 174 Ján Jesénius. Hliadka oddelenia sprevádzania vlakov odovzdala Madjida H. a Noufela M. hliadke oddelenia železničnej polície na stanici Kúty.

Cudzinci boli za účelom vrátenia do Maďarska zaistení a umiestnení na útvar policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove, vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Wäldl.

V druhom prípade bol okrem piatich Afgancov zadržaný i Rakúšan, ktorého vyšetrovateľka Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinila z trestného činu prevádzačstva.

Murat K. (38) mal piatich ilegálnych migrantov vo veku 12 až 61 rokov prepraviť z Maďarska do Nemecka za finančnú odmenu 200 eur. Rakúšan bol pritom iba vodičom. Tranzit do Nemecka mal migrantom sprostredkovať pakistanský prevádzač za odmenu minimálne 1000 eur.

Wäldl informoval, že obvinený prevádzač bol po vykonaní procesných úkonov prepustený na slobodu a trestné stíhanie bude vedené na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške tri až osem rokov.