Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia zatiaľ nezaznamenala narušenie verejného poriadku na proteste

Na snímke protest proti vládnym opatreniam pred budovou Národnej rady SR v Bratislave 23. júla 2021. Foto: TASR – Pavol Zachar

Protest trvá od piatka rána, zo začiatku ho sprevádzali potýčky protestujúcich s políciou či novinármi.

Bratislava 24. júla (TASR) – Bratislavská polícia zatiaľ nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku na verejnom zhromaždení pred budovou Národnej rady (NR) SR. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.



Bezpečnostnú situáciu v súvislosti s neoznámeným verejným zhromaždením pred budovou parlamentu monitoruje bratislavská polícia aj v sobotu.

Pred NR SR v Bratislave pokračuje protest proti opatreniam v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. V sobotu dopoludnia prišli demonštrovať stovky ľudí. Vstup do budovy strážia desiatky policajných ťažkoodencov. Protestujúci očakávajú, ako v parlamente dopadne hlasovanie o novele, podľa ktorej by sa malo pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz, a teda tých, ktorí sú zaočkovaní, negatívne testovaní, či tých, ktorí prekonali ochorenie. Demonštranti odmietajú prijatie tejto novely. Protest trvá od piatka rána, zo začiatku ho sprevádzali potýčky protestujúcich s políciou či novinármi.