Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia zaznamenala minulý týždeň 3219 porušení opatrení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Od začiatku roka polícia eviduje v rámci kontrol opatrení celkovo 59.477 priestupkov a deliktov.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Minulý týždeň zaznamenali policajti 3219 porušení protipandemických opatrení. Napomenutím vybavili 509 prípadov a uložili 2245 pokút v celkovej výške 110.320 eur. V 92 prípadoch vec postúpili a v riešení je 38 prípadov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti zistili 37 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, päť prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok, 916 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok, 2261 prípadov porušenia zákazu vychádzania," priblížila hovorkyňa.

Počas uplynulého týždňa bolo do služby velených takmer 19.000 policajtov a vojakov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby. Počas jedného týždňa skontrolovali viac ako 78.000 osôb.

Od začiatku roka polícia eviduje v rámci kontrol opatrení celkovo 59.477 priestupkov a deliktov. Ako pripomenula Bárdyová, napriek uvoľneniu opatrení stále platí núdzový stav, preto polícia využíva počas výkonu kontrol všetky dostupné sily a prostriedky Policajného zboru, ale aj príslušníkov Ozbrojených síl SR.

"Počas kontrol sa zameriavame na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb (nákupné strediská, stanice, odberné miesta a podobne). Kontroly pokračujú aj na hraničných priechodoch a na vnútorných hraniciach so zlou, respektíve zhoršenou epidemiologickou situáciou," doplnila hovorkyňa. Polícia úzko spolupracuje aj s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva SR.