Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Súd bude rozhodovať o návrhu na vzatie Adama P. do väzby v nedeľu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lenka Krošláková

Návrh na vzatie obvineného do väzby podala prokurátorka sudcovi pre prípravné konanie z dôvodov tzv. útekovej a kolúznej väzby.

Bratislava 24. marca (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava V bude rozhodovať o podanom návrhu na väzobné stíhanie advokáta Adama P. v nedeľu 26. marca. TASR to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Adam P. čelí obvineniu z vraždy Daniela Tupého.

"OS Bratislava V potvrdzuje, že bol podaný návrh na vzatie do väzby obvineného A. P. Sudca pre prípravné konanie bude o podanom návrhu rozhodovať v nedeľu 26. marca od 11.00 h," priblížil hovorca.

Väzobný návrh podala prokurátorka bratislavskej krajskej prokuratúry z dôvodov tzv. útekovej a kolúznej väzby. Polícia v piatok popoludní priblížila, že okrem Adama P. nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba.

"Obvinený je zadržaný a po vykonaní procesných úkonov v piatok 24. marca vyšetrovateľ NAKA podal prokurátorovi podnet na jeho väzobné stíhanie," priblížil Slivka. Dodal, že okrem obvineného nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.