Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

A. Kiska sa vzdá mandátu, dôvody povie sám, potvrdila V. Remišová

Na snímke predseda strany Za ľudí Andrej Kiska počas tlačovej konferencie po predsedníctve strany 5. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

O Kiskovom neuplatnení si mandátu sa špekulovalo od začiatku.

Bratislava 17. marca (TASR) - Bratislava 17. marca (TASR) - Exprezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska sa vzdá mandátu poslanca Národnej rady SR. Potvrdila to podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová po stretnutí politických strán v parlamente.

"Pán Kiska to rozhodnutie urobí, je to jeho osobné rozhodnutie a o dôvodoch bude informovať verejnosť," odpovedala Remišová na otázky, či Kiska nenastúpi do parlamentu. Na vzdanie sa mandátu upozornil portál tvnoviny.sk. Namiesto Kisku by mal do parlamentu nastúpiť Tomáš Lehotský.

Strana Za ľudí dostala v parlamentných voľbách 5,77 percenta hlasov, čo jej prinieslo 12 kresiel v národnej rade. O Kiskovom neuplatnení si mandátu sa špekulovalo od začiatku. Pre zdravotné problémy nechodil ani na rokovania o vytvorení vlády. Dosiaľ nepovedal, aká bude jeho politická budúcnosť, či odíde aj z čela strany.