Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Do KDH vstúpil starosta Oravskej Polhory M. Strnál

Na archívnej snímke predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Strnál chce v obci vytvoriť coworkingové centrum, pretože veľa obyvateľov obce, ale aj z blízkeho okolia pracuje vo veľkých firmách ďaleko od svojho bydliska.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Starosta Oravskej Polhory Michal Strnál vstúpil do KDH, bude zaň kandidovať aj v novembrových komunálnych voľbách. TASR to potvrdil hovorca hnutia Stano Župa.

Doplnil, že Strnál chce v obci vytvoriť coworkingové centrum, pretože veľa obyvateľov obce, ale aj z blízkeho okolia pracuje vo veľkých firmách ďaleko od svojho bydliska.

"Nás to veľmi teší, lebo podpora coworkingových centier je jedným z našich bodov programového dokumentu Oslava rodiny, v ktorom chceme, aby štát, obce a mestá podporovali vytváranie coworkingových centier. V takýchto pracoviskách budú môcť rodičia pracovať v mieste svojho bydliska, respektíve v jeho blízkosti," uviedol predseda KDH Alojz Hlina.

Toto opatrenie podľa neho výrazne pomôže stabilizácii rodiny. "Odpadáva náročné cestovanie za prácou, odlúčenie od rodiny, znížia sa náklady na dopravu, ubytovanie a stravovanie člena rodiny, ktorý je nútený pracovať mimo miesta bydliska. Zamestnávatelia, ktorí budú takúto prácu umožňovať, budú mať daňové a odvodové úľavy," dodal Hlina.