Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO: Hlas začal zbierať od ľudí podpisy potrebné na registráciu

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (uprostred) počas tlačovej konferencie pri príležitosti oficiálneho začiatku zbierania podpisov na založenie novej politickej strany HLAS – sociálna demokracia. Vľavo Erik Tomáš, tretia zľava Ľubica Laššáková, piata zľava Denisa Saková. V Banskej Bystrici 13. júla 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Za vznikom strany Hlas stoja bývalí čelní predstavitelia Smeru-SD, ktorí sa s vedením niekdajšej vládnej strany rozišli v názoroch.

Banská Bystrica 13. júla (TASR) - Vznikajúca strana Hlas-sociálna demokracia, ktorú zakladá expremiér Peter Pellegrini s bývalými kolegami zo Smeru-SD, začala zbierať podpisy potrebné na registráciu. Odovzdať by ich chcela do 12. augusta. Oznámil to Pellegrini na pondelkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.



"Naša strana chce byť hlasom všetkých tých, ktorí si zaslúžia pozornosť štátu a od ktorých štát nemôže odvracať svoju tvár. Chce byť tiež hlasom regiónov, pretože chceme, aby sa politika robila v našich mestách a obciach, a nie od zeleného stola v Bratislave," povedal Pellegrini.



Do budúcnosti nevylúčil spoluprácu so žiadnou existujúcou politickou stranou, okrem ĽSNS. Verí, že do konca leta, keď by mohla byť strana zaregistrovaná, sa k terajšej zostave pridajú aj ďalšie známe mená.

V Banskej Bystrici začal zároveň Pellegrini spolu s podporovateľmi svoju cestu po slovenských regiónoch. Už v pondelok zavítajú do Detvy, kde chcú zbierať ďalšie podpisy potrebné na registráciu, na ktorú potrebuje politická strana aspoň 10.000 podpisov. Tie musí odovzdať ministerstvu vnútra a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje.

Za vznikom strany Hlas stoja bývalí čelní predstavitelia Smeru-SD, ktorí sa s vedením niekdajšej vládnej strany rozišli v názoroch.