Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Hnutie Republika odmieta obvinenie M. Mazureka

Na archívnej snímke Milan Mazurek 16. apríla 2018. Foto: TASR - Branislav Račko

Dôvodom je podpora protivládnych protestov.

Bratislava 3. júna (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR a podpredseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Mazurek čelí obvineniu zo spáchania prečinu podnecovania. Dôvodom je podpora protivládnych protestov. Hnutie Republika, ktoré o tom informovalo, obvinenie odmieta.

Poslanec si obvinenie prevzal v stredu (2. 6.). Za spáchanie prečinu podnecovania mu môžu hroziť až dva roky vo väzení. "Dopustiť sa ho mal tým, že ako opozičný politik vyzval ľudí, aby protestom prišli vyjadriť svoju nespokojnosť so súčasnou vládou. Za pozvanie občanov na protivládny protest mu tak hrozia dva roky väzenia," spresnilo hnutie.

Republika obvinenie odmieta a považuje ho za politicky motivovanú snahu vlády o likvidáciu rastúcej opozičnej sily. "Obvinenie Milana Mazureka vnímame ako politický nástroj na jeho umlčanie a na zastrašenie celého hnutia, ktoré hneď po svojom vzniku prevzalo opozičnú iniciatívu aj v organizácii protivládnych protestov," uviedol predseda hnutia a europoslanec Milan Uhrík.