Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanec NR SR Igor Janckulík zvažuje vstup do KDH

Na archívnej snímke poslanec NR SR Igor Janckulík. Foto: TASR - Pavel Neubauer

S Hlinom komunikuje odvtedy, čo zvažoval kandidatúru na predsedu Žilinského samosprávneho kraja. Šéf kresťanských demokratov ho vtedy oslovil s ponukou.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Poslanec Národnej rady SR z klubu Mosta-Híd Igor Janckulík by mohol vstúpiť do KDH. Túto možnosť pre TASR nevylúčil. Potvrdil, že s predsedom kresťanských demokratov Alojzom Hlinom komunikujú aj o tejto téme. Nateraz však Janckulík zostáva v klube Mosta-Híd a mieni pokračovať vo svojej doterajšej práci.

"Zatiaľ stále platí to, že som ako nezávislý poslanec NR SR zaradený v poslaneckom klube Most-Híd. Do politiky som vstupoval ako kresťan a demokrat, a preto sú mi ideály kresťanskej demokracie blízke a do budúcna budem hľadať taký priestor, aby som mohol uviesť moje priority do praxe," uviedol pre TASR Janckulík.

Teraz sú pre neho prioritou jeho rozbehnuté aktivity ako splnomocnenca vlády pre rýchlostné cesty, poslanca NR SR, blížiace sa voľby do Žilinského samosprávneho kraja. Avizuje, že v prípade úspechu vytvorí s ostatnými nezávislými kandidátmi, s ktorými sa prihlásili k ich iniciatíve "Za lepší Žilinský kraj", poslanecký klub.

S Hlinom komunikuje odvtedy, čo zvažoval kandidatúru na predsedu Žilinského samosprávneho kraja. Šéf kresťanských demokratov ho vtedy oslovil. "Ponúkol mi, aby som kandidoval s podporou KDH a odvtedy spolu komunikujeme," doplnil.

Janckulík sa do parlamentu dostal so stranou #Sieť. Z tej neskôr vystúpil spolu s ďalšími štyrmi kolegami. Dôvodom bola ich dlhodobá nespokojnosť s fungovaním strany, ktorá sa neskôr z parlamentu aj koalície vytratila.