Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

KDH zvažuje nomináciu Majerského na šéfa Prešovského kraja

Milan Majerský Foto: TASR - Oliver Ondráš

Milan Majerský je primátorom Levoče. KDH je stále v rokovaní ohľadom jesenných volieb do vyšších územných celkov.

Bratislava 9. mája (TASR) - Na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja by mohol kandidovať primátor Levoče Milan Majerský. Navrhnúť by ho malo KDH. Úvahy o nominácii TASR potvrdil predseda KDH Alojz Hlina.

"Áno, zvažuje sa kandidatúra Levoče Milana Majerského na post predsedu Prešovského kraja. Milan Majerský je špičkový kandidát, ktorý má reálnu možnosť ukončiť nadvládu Smeru v Prešovskom kraji," povedal Hlina.

Prípadnou Majerského kandidatúrou údajne nie sú nadšení v Smere-SD. "Pracujú intenzívne na tom, aby sa tomuto zápasu vyhli," poznamenal šéf kresťanských demokratov.

KDH je stále v rokovaní ohľadom jesenných volieb do vyšších územných celkov. Otvorená je dohoda so stranami SaS a OĽaNO-NOVA, ktoré už podpísali dohodu o spolupráci. Pripojiť by sa mohlo aj KDH.

Hlina aj nedávno potvrdil, že KDH má naďalej záujem o spoluprácu. Dohodu by mohli strany podpísať tento mesiac. Strany v prípade tvorby spolupráce hovoria o vytváraní partnerstva slušných ľudí, o alternatíve pre krajinu. Spolupráca je podľa nich dôležitá a zdôrazňujú potrebu zodpovednosti.