Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

ĽSNS: Ľudia sú svedkami trápneho divadla a sporov vo vládnej koalícii

Na archívnej snímke Boris Kollár. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa medializovaných informácií mal šéf parlamentu vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal.

Bratislava 27. júna (TASR) - Ľudia na Slovensku sú svedkami "trápneho divadla" a "sporov vo vládnej koalícii". V reakcii na výzvu koaličnej strany Za ľudí, ktorá predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) vyzvala, aby pre kauzu okolo svojej diplomovej práce odstúpil, to pre TASR uviedla opozičná strana ĽSNS.

"Ľudia na Slovensku dnes potrebujú pokoj a jasný signál, že predstavitelia štátu majú situáciu pod kontrolou. Očakávajú konkrétnu pomoc a nádej," komentoval hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

Podľa medializovaných informácií mal šéf parlamentu vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Titul Kollárovi podľa súčasného zákona nemožno odobrať, čo potvrdil aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Ten chce preto do budúcna meniť zákon.

V pondelok (29. 6.) pre túto tému zasadne koaličná rada.