Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Predsedom hnutia Socialisti.sk sa stal E. Chmelár

Eduard Chmelár, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Na sneme bol predstavený aj návrh programu pod heslom: Slovensko pre všetkých, nie pre vyvolených. Obsahuje šesť pilierov.

Bratislava/Banská Bystrica 19. októbra (TASR) – Predsedom politického hnutia Socialisti.sk sa počas sobotného ustanovujúceho snemu v Banskej Bystrici stal Eduard Chmelár. Podľa novozvoleného predsedu je hlavným cieľom socialistov "poraziť kapitalizmus a priniesť jeho demokratickejšiu alternatívu". TASR o tom informoval hovorca hnutia Matej Pintér.

Za podpredsedov boli zvolení Martin Sarvaš, Artur Bekmatov, Beáta Janočková, Daniel Patkoš a Alica Mihale Razgyelová.

Na sneme bol predstavený aj návrh programu pod heslom "Slovensko pre všetkých, nie pre vyvolených", ktorý obsahuje šesť pilierov. Ide o vrátenie rozkradnutého majetku štátu, zabezpečenie dôstojného života pre pracujúcich ľudí, najmä pre chudobných, hendikepovaných a ohrozených. Socialisti sa chcú venovať aj prehĺbeniu demokracie a ľudských práv na všetkých úrovniach a vo všetkých oblastiach, ale aj investícii do ochrany obyvateľstva pred následkami klimatickej zmeny, podpore rozmachu kultúry a inovácií a odporu proti vojnám a štrukturálnemu násiliu.