Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ledecký: V. Remišová háji osobné záujmy, termín predsedníctva nemáme

Na archívnej snímke Vladimír Ledecký 27. novembra 2020. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Skonštatoval, že ich súčasná líderka mala dosť času predložiť svoj návrh na riešenie situácie, no ich predsedníctvo bolo trikrát prerušené.

Bratislava 9. júna (TASR) - Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová natvrdo háji osobné záujmy, teda predsednícku a ministerskú stoličku. V súvislosti so situáciou v strane si to myslí jej podpredseda Vladimír Ledecký. Dodal, že termín ďalšieho predsedníctva nemajú, zvolať ho musí predsedníčka.

"Myslím si, že natvrdo háji osobné záujmy, teda stoličku predsedníčky a ministerky, a až tak jej nezáleží na strane," povedal Ledecký o Remišovej s tým, že keby jej na strane záležalo, snažila by sa slušne rozprávať s ľuďmi v nej. Skonštatoval, že ich súčasná líderka mala dosť času predložiť svoj návrh na riešenie situácie, no ich predsedníctvo bolo trikrát prerušené.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) považuje situáciu v strane za neštandardnú. „Verím tomu, že priestorom na vyriešenie situácie bude zvolanie snemu,“ uviedla Kolíková. Predpokladá, že na jeho zvolanie budú tlačiť krajské štruktúry.

Zo strany Za ľudí určite neodchádzam. Rovnako chcem pokračovať ďalej aj ako členka vlády. Myslím si, že máme pred sebou dôležitú reformu, ktorá súvisí s justíciou, a rada by som ju presadila,“ podotkla ministerka. Zdôraznila, že od premiéra, koaličných partnerov a aj od väčšiny poslaneckého klubu Za ľudí cíti podporu.

Strana Za ľudí už dlhšie čelí rozporom vo svojom vnútri. Viacerí jej členovia žiadajú mimoriadny snem a zmenu vedenia strany. Po nedávnom predsedníctve vyjadrila skupina okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej nedôveru súčasnej šéfke strany Remišovej. Hovorili o vytvorení akejsi frakcie či platformy v rámci strany a chceli miesto aj na rokovaniach koalície. Remišová uviedla, že Kolíkovej krídlo rozpútalo vojnu v strane a boj sa začal aj v regiónoch. Označila to za pučistický spôsob.