Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Politológ: Apely prezidentky na premiéra nezaberajú a nefungujú

Na archívnej snímke predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Sulík v stredu doobeda vyhlásil, že je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Do úvahy prichádzajú podľa Baboša akékoľvek možnosti.

Bratislava 3. marca (TASR) - Apely prezidentky SR Zuzany Čaputovej na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) nezaberajú a nefungujú. Vyhlásil to politológ Pavol Baboš. "Nemyslím si, že Richard Sulík (SaS) a Veronika Remišová (Za ľudí) idú za ňou, aby ju prosili, nech tlačí na Igora Matoviča. Táto predstava mi pripadá nereálna," poznamenal.

Sulík v stredu doobeda vyhlásil, že je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Do úvahy prichádzajú podľa Baboša akékoľvek možnosti. "Ak by sa dohodli na výmene ministrov, nie je nutná demisia alebo rezignácia premiéra. Ak by sa dohodli na výmene osoby na čele vlády, potom by musel najskôr Igor Matovič podať demisiu," dodal.


Z formálnej stránky funguje podľa neho vláda podľa demokratických štandardov. "Vláda funguje v podstate bezproblémovo. Má pravidelné zasadnutia, rozhoduje a plní si všetky funkcie, ktoré jej vyplývajú z ústavy. Rovnako tak parlament," poznamenal s tým, že hádky jej jednotlivých členov sú skôr otázkou kultúry vládnutia.