Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Malová:Správa o stave republiky bola vyvážená a starostlivo pripravená

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová odchádza po vystúpení Správou o stave Slovenskej republiky počas 8. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 5. júna 2020. Zľava ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí), minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO), podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí), predseda vlády SR Igor Matovič, podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina), minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo svojej správe Čaputová podľa Malovej starostlivo naznačila, ktorým smerom by sa mala uberať pozornosť politikov, a to predovšetkým k rozvoju krajiny, ekonomike, vzdelávaniu aj reforme v justícii.

Bratislava 5. júna (TASR) - Prezidentkina správa o stave republiky bola vyvážená a starostlivo premyslená. Hlava štátu Zuzana Čaputová si je vedomá svojich právomocí. Pre TASR to uviedla politologička Darina Malová.

"Bol to veľmi dobrý premyslený prejav, ktorým prezidentka chcela nejakým spôsobom spájať slovenskú spoločnosť. Preto sa tam aj slovo súdržnosť objavilo viackrát," zhodnotila Malová. Skonštatovala tiež, že hlava štátu sa poďakovala všetkým skupinám občanov, ktoré prispeli k tomu, že Slovensko zvládlo pandémiu nového koronavírusu veľmi dobre. "Myslím, že to boli veci, ktoré potešia všetkých. Nepolarizujú a nikoho neurazia," povedala politologička.

Vo svojej správe Čaputová podľa Malovej starostlivo naznačila, ktorým smerom by sa mala uberať pozornosť politikov, a to predovšetkým k rozvoju krajiny, ekonomike, vzdelávaniu aj reforme v justícii. "Tým ako vystupuje, ako príde pripravená, dokonca aj štýlom obliekania vzbudzuje u mnohých ľudí hrdosť na Slovensko. To si myslím, že v súčasnosti naozaj potrebujeme," uviedla Malová.