Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poľovníci vyzbierali z prírody minulý rok viac ako 214 ton odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najaktívnejšími poľovníkmi boli užívatelia revírov z okresov Malacky, Ružomberok, Trenčín, Lučenec či Považská Bystrica.

Bratislava 18. januára (TASR) - Poľovníci vyzbierali minulý rok viac ako 214 ton odpadu z prírody. Do výzvy sa zapojilo 66 užívateľov poľovných revírov. Najaktívnejšími poľovníkmi boli užívatelia revírov z okresov Malacky, Ružomberok, Trenčín, Lučenec či Považská Bystrica. Informoval o tom hovorca Slovenskej poľovníckej komory Alojz Kaššák.

Tretí ročník projektu Čistý revír = čistá príroda vyhlásila v roku 2021 komisia pre poľovníctvo a životné prostredie Slovenskej poľovníckej komory v spolupráci s TV Halali. SPK zároveň poskytuje každej organizácii, ktorá o to požiada, symbolický príspevok na vrecia, separáciu alebo odvoz odpadu vo výške 50 eur z Fondu rozvoja a zveľaďovania poľovníctva, uviedol Kaššák.

Hlavným cieľom tejto výzvy je podľa hovorcu ukázať verejnosti, že lov je pre poľovníkov na poslednom mieste, prioritou je mať zdravú zver v čistej prírode. "V prepočte sa na akcii zúčastnilo aj viac ako 1200 poľovníkov, ich rodinných príslušníkov a niekoľko stoviek dobrovoľníkov," priblížil Kaššák. Dodal, že štvrtý ročník projektu vyhlásia opäť 1. februára.