Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Ponuka e-zdrojov poskytovaných CVTI SR sa rozšírila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci týchto databáz majú používatelia k dispozícii veľké množstvo plných textov e-kníh alebo e-časopisov renomovaných zahraničných vydavateľstiev.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Ponuka e-zdrojov poskytovaných Centrom vedecko-technických informácií (CVTI) SR sa rozšírila o viac ako 6000 e-kníh. TASR o tom informovala Eva Vašková z komunikačného oddelenia CVTI SR.

CVTI SR ako vedecká knižnica poskytuje svojim registrovaným používateľom obsah celosvetových licencovaných databáz cez vzdialený prístup. V rámci týchto databáz majú používatelia k dispozícii veľké množstvo plných textov e-kníh alebo e-časopisov renomovaných zahraničných vydavateľstiev. "CVTI SR aj v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 dynamicky reaguje na narastajúci záujem o medicínske informácie. Najnovšie ich dopĺňa novou online službou BookPort. Tú zastrešuje vydavateľstvo Grada Publishing. Vďaka tejto službe je odborná literatúra dostupná už i v českom jazyku," spresnila vedúca oddelenia elektronických publikácií a dát CVTI SR Andrea Lebedová.

BookPort ponúka neobmedzené čítanie z ponuky viac ako 6600 e-kníh. Ide o publikácie prevažne z oblasti medicíny, techniky, stavebníctva, architektúry, počítačov, ale tiež spoločenských vied a ekonomiky. Spestrením je literatúra zameraná na rozvoj osobnosti a beletria. "Službu BookPort môžu registrovaní používatelia CVTI SR používať online, ale tiež offline vo svojich tabletoch či čítačkách. Stiahnuť a čítať je možné až šesť titulov naraz. Navyše, pri čítačkách je možné robiť si do e-kníh poznámky či zvýrazňovať text," dodala Lebedová.