Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Popolcovou stredou sa začne zbierka Tehlička pre africkú Kakumu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prípade záujmu môžu podporovatelia prispieť až do konca októbra.

Bratislava 1. marca (TASR) – Záujemcovia budú môcť od stredy (2. 3.) počas pôstnej zbierky Tehlička 2022 prispieť pre africkú Kakumu. Ide o pokračovanie Tehličky 2020, počas ktorej sa nepodarilo vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na výstavbu ubytovania pre učiteľov. TASR o tom informovala Mária Nemcová za tím Tehličky 2022.

Občianske združenie SAVIO sa rozhodlo znova otvoriť túto tému, keďže počas návštevy utečeneckého tábora v Kakume sa ukázalo, že pomoc je nevyhnutná. Finančné prostriedky sa nepodarilo v Tehličke 2020 vyzbierať z dôvodu lockdownu, ktorý poznačil najmä čas trvania zbierky, pôstne obdobie a Veľkú noc.

Zbierka sa začne na Popolcovú stredu a vyvrcholí vo veľkonočnom týždni. V prípade záujmu môžu podporovatelia prispieť až do konca októbra.

Občianske združenie SAVIO chce výťažok pôstnej zbierky venovať na vybudovanie bezpečného ubytovania pre učiteľov, ktorí do afrického mesta prichádzajú z rôznych častí Kene. Informácie o tom, ako je možné podporiť zbierku, sú zverejnené na webe www.tehlicka.sk.