Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Koaličná rada sa bude zaoberať aj aktuálnou situáciou

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová už počas víkendu avizovala záujem diskutovať s partnermi aj o konkrétnej pomoci vyšetrovateľom, ktorých rodiny sa ocitli bez príjmu.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Popoludní sa zíde koaličná rada. Partneri by sa mali venovať aktuálnym témam. Hnutie OĽANO chce hovoriť o prijatí legislatívy na boj s mafiou a ochranu právneho štátu, nevylúčilo ani diskusiu o koaličnej zmluve.

"OĽANO otvorí na koaličnej rade otázku urýchleného prijatia legislatívnych opatrení na boj s mafiou a na ochranu právneho štátu. Nevylučujeme rokovanie o koaličnej zmluve, avšak teraz stojíme pred naliehavou úlohou obnovenia dôvery v orgány spravodlivosti, čo má jednoznačnú prednosť pred osobnými ambíciami a vládnymi funkciami," uviedol pre TASR Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

"Chceme sa rozprávať o týchto vážnych témach a o nových zákonoch, ktoré treba prerokovať," odpovedalo hnutie Sme rodina na otázky, či chce s partnermi hovoriť o prípadnom otvorení koaličnej zmluvy po prerozdelení síl v strane Za ľudí alebo o možnom odchode Sme rodina z koalície.

Vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová už počas víkendu avizovala záujem diskutovať s partnermi aj o konkrétnej pomoci vyšetrovateľom, ktorých rodiny sa ocitli bez príjmu, ale aj o konkrétnych opatreniach na ochranu zákona a poriadku. OĽANO pre TASR reagovalo, že je pripravené s partnermi hľadať možnosti, ako pomôcť statočným vyšetrovateľom.