Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Popularizácii duálneho vzdelávania pomohla celoslovenská súťaž

Ľ. Billý pri prezentácii duálneho vzdelávania pred žiakmi ZŠ Foto: CENTIRE

Duálne vzdelávanie odmenilo 50 žiakov. Výherca hlavnej ceny cestuje na zápas Bayernu Mníchov.

Bratislava 30. júna (OTS) - Symbolicky na záver školského roka sa ukončila súťaž „Duál je reál vzdelávanie“, v ktorej súťažilo vyše 2 000 žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl a ich rodičia. Jej cieľom bolo predstaviť duálne vzdelávanie cez renomovaných zamestnávateľov zapojených do tohto systému. Súťaž doplnila aktivity, ktoré realizuje spoločnosť Centire na základných školách v rámci národného projektu Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality OVP.

Žiaci mali hneď niekoľko možností, ako sa do súťaže zapojiť. Mohli sa zúčastniť informačnej hodiny o duáli na základnej škole, zúčastniť sa na online exkurzii či absolvovať online aktivity Talentcentra.

Všetky naše aktivity žiakom predstavovali fungovanie duálu a pomohli im v kariérnom rozhodovaní. Tešíme sa, že o duálne vzdelávanie je stále záujem a získava na atraktivite aj v dnešnej situácii ovplyvnenej pandémiou,“ hovorí Ľubomír Billý, koordinátor súťaže.
Ľ. Billý pri žrebovaní výhercov
Foto: CENTIRE

Hlavnou cenou v súťaži boli lístky na domáci zápas Bayernu Mníchov, vrátane ubytovania a dopravy, ktoré do súťaže venovala spoločnosť MAN Truck & Bus Slovakia s. r. o. „Našou motiváciu bola najmä dobrá skúsenosť s duálnym vzdelávaním žiakov, preto sme sa rozhodli do súťaže venovať cenu, ktorá určite poteší. Výhercovi gratulujeme a pevne veríme, že si zápas a výlet užije“, praje Michal Jedlička, marketingový manager spoločnosti MAN na Slovensku.

Do systému duálneho vzdelávania je dnes zapojených 1330 zamestnávateľov z celého Slovenska, z toho 895 zamestnávateľov aktuálne ponúka učebné miesta. Počet žiakov zapojených žiakov neustále rastie, pričom množstvo z nich zostalo pracovať u rovnakého zamestnávateľa.

Okrem cesty za špičkovým európskym futbalom mohli žiaci vyhrať reproduktory, slúchadlá, darčekové poukážky či akvapasy a skipasy. Do súťaže ich venovalo 18 zamestnávateľov zapojených do duálneho vzdelávania. Aj na základe pestrosti cien a sponzorov mohli žiaci aj ich rodičia vidieť rôznorodosť firiem, ku ktorým môžu neskôr chodiť na prax.
Žrebovanie výhercov v súťaži Duál je reál vzdelávanie
Foto: CENTIRE

Duálne vzdelávanie žiakov má u nás v spoločnosti stále miesto a máme s ním veľmi dobré skúsenosti. Podpora súťaže aj v tomto náročnom období bola pre nás samozrejmosťou, keďže bez investícii do vzdelávania nemôžeme očakávať žiaden rozvoj. Veríme, že naše ceny potešia výhercov a prajeme im, aby sa v našich strediskách zabavili“, povedal Václav Hudeček, HR generalista spoločnosti Tatry Mountain Resorts, a. s.

Organizátorom súťaže je spoločnosť Centire, ktorá v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania zabezpečuje aj informačné hodiny o duálnom vzdelávaní pre žiakov základných škôl po celom Slovensku.

Výsledky súťaže sú zverejnené na www.dualvkocke.sk