Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poradcom prezidentky pre ekonomickú politiku je Ivan Mikloš

Na archívnej snímke Ivan Mikloš. Foto: TASR

Mikloš v minulosti pôsobil ako podpredseda vlády, minister financií i minister privatizácie. Bol tiež poslancom Národnej rady SR.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Poradcom prezidentky SR Zuzany Čaputovej pre ekonomickú politiku je od polovice marca Ivan Mikloš. Pre TASR to potvrdil riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Mikloš v minulosti pôsobil ako podpredseda vlády, minister financií i minister privatizácie. Bol tiež poslancom Národnej rady SR. "V rokoch 2015 - 2020 pôsobil na Ukrajine v rôznych poradných funkciách, okrem iných bol hlavným ekonomickým poradcom ukrajinského premiéra a viedol strategickú skupinu poradcov na podporu reforiem na Ukrajine," približuje webová stránka prezidentky.

Ako ďalej pripomínajú, Mikloš je tiež spoluzakladateľom ukrajinského ekonomického think-tanku Centre for Economic Strategy a v súčasnosti zastáva funkciu prezidenta ekonomického think-tanku MESA10. Zároveň je členom Strategickej rady pre implementáciu Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky vedenej premiérom. Radí tiež moldavskej premiérke.