Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Poradenstvo učiteľom bude od septembra poskytovať 16 centier podpory

Na snímke učiteľ píše na tabuľu údaje k testu počas písomnej maturitnej skúšky elektronickou formou zo slovenského jazyka a literatúry na Obchodnej akadémie v Trebišove. Foto: TASR/Roman Hanc

Aby mal každý učiteľ dostupné aspoň jedno takéto centrum a aby sa v ich okruhu vytvárali siete spolupracujúcich škôl, vznikne jedno centrum priemerne pre každé dva okresy.

Bratislava 3. septembra (TASR) – Od septembra bude učiteľom poskytovať mentoring, poradenstvo a konzultačné činnosti prvých 16 centier podpory. Fungovať budú vo viacerých lokalitách Slovenska. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

"V týchto centrách budú fungovať tímy zložené z inšpiratívnych učiteľov, riaditeľov škôl, odborníkov v oblasti vzdelávania detí, mládeže a dospelých, expertov z tretieho sektora a odborníkov z fakúlt pripravujúcich učiteľov v danom regióne," uviedol rezort školstva. Aby mal každý učiteľ dostupné aspoň jedno takéto centrum a aby sa v ich okruhu vytvárali siete spolupracujúcich škôl, vznikne jedno centrum priemerne pre každé dva okresy.

Centrá budú od septembra fungovať napríklad v Martine, Bratislave, Trnave, Košiciach, ale aj v Liptovskom Mikuláši, Rožňave, Nitre či Komárne.

Postupne bude k dispozícii na Slovensku celkom 40 centier podpory. Pomôcť majú učiteľom priamo v školách v procese prechodu na nové kurikulum a v aplikácii inovatívnych prístupov vo vzdelávaní.