Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poslanci budú pokračovať v rokovaní opäť v utorok

Ilustračné foto. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Počas schôdze by mali zákonodarcovia tiež pokračovať v prerušenej diskusii k návrhu zákona o pomoci tehotným ženám.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR budú pokračovať v rokovaní opäť v utorok (5. 9.) od 9.00 h ráno. Dokončiť by mali diskusiu k správe špeciálneho prokurátora o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) za rok 2020.

Okrem toho majú zákonodarcovia prerokovať na aktuálnej 40. schôdzi aj ďalšie informatívne správy a viacero návrhov koaličných i nezaradených poslancov. Napríklad novelu Zákonníka práce z dielne nezaradených poslancov okolo Martina Čepčeka a Jána Podmanického, ale aj koaličné návrhy na zmeny v zákone o životnom prostredí či v zákone o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže.

Počas schôdze by mali zákonodarcovia tiež pokračovať v prerušenej diskusii k návrhu zákona o pomoci tehotným ženám. Koaliční poslanci ním chcú vytvoriť podporné opatrenia pre ženu, ktorá zvažuje podanie žiadosti o umelé ukončenie tehotenstva. Plénum by malo tiež rokovať o návrhu Tomáša Valášeka (nezaradený) na definovanie životného partnerstva, ktoré má byť prístupné pre všetky páry bez ohľadu na pohlavie osôb.

Parlament by sa mal tiež zaoberať novelou zákona o verejnom obstarávaní, ktorú predložil podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina).